2016. feb 07.

Suárez úgy debütált, mint Messi

írta: Global Soccer
Suárez úgy debütált, mint Messi

2007-ben ezen a napon játszotta első mérkőzését az uruguayi válogatottban Luis Suárez.

Nem tudhatjuk, hogy a két dél-amerikai klasszis beszélgetései során előjött-e már ez a téma, de ha igen, akkor minden bizonnyal jót derültek rajta, hiszen mindkettőjüket kiállították első válogatott mérkőzésükön: Messit 2005-ben Budapesten, Suárezt pedig két évvel később Kolumbiában. Nem szerepel a videón az eset, de Luisnak második sárga lappal a 84. percben ért véget a mérkőzés.

Az uruguayiak simán nyertek, ami nem meglepő, hiszen a 14. perctől emberelőnyben játszottak. Calero kiállítása után az az Ospina állt a kolumbiai kapuba (szintén először szerepelt hazája válogatottjában), aki most az Arsenal játékosa, valamint szintén azon a napon mutatkozott be a nemzeti csapatban Radamel Falcao García is.

Kolumbia–Uruguay 1-3 (0-1)

2007. február 7. (barátságos), Cúcuta, General Santander stadion, vezette: Hoyos (kolumbiai).

Kolumbia: Calero – J. Benítez, A. Mosquera, T. Moreno (Rodallega, 64.), H. Palacio (B. García, 75.), W. Moreno, Marin, Á. Domínguez (M. Torres, 70.), R. Velásquez, D. Ferreira (Ospina, 14.), E. Murillo (Falcao García, 46.). Szövetségi kapitány: Pinto.

Uruguay: Carini – Á. González, Godín, Pouso (Mozzo, 68.), Fucile (P. Castro, 76.), Ithurralde, Scotti, Arévalo Ríos, Abreu (Vigneri, 73.), G. Vargas (Vera, 86.), L. Suárez. Szövetségi kapitány: Tabárez.

Gólszerző: Rodallega (81.), ill. Abreu (16., 59. – mindkettőt 11-esből), G. Vargas (73.).

Kiállítva: Calero (14.), L. Suárez (84.).

suarez_2007_uruguay.jpg

Szólj hozzá

Suárez