2016. már 28.

Neymart és Götzét még szoptatták, Totti már bajnokit játszott

írta: Global Soccer
Neymart és Götzét még szoptatták, Totti már bajnokit játszott

1993-ban ezen a napon mutatkozott be az olasz élvonalban Francesco Totti.

Ma van 23 esztendeje, hogy Francesco Totti először pályára lépett az olasz ligában. Erről a jelenkor legnagyobb futballsztárjai közül elsőként bizonyosan Andrea Pirlo értesült, hiszen az akkor 14 éves fiatal csatár már a Brescia korosztályos csapataiban remekelt, látszott sokra viheti, így feltételezhető róla, hogy figyelemmel kísérte a néhány évvel idősebbek teljesítményét. Hogy a többi jelenlegi világklasszis mit csinált az idő tájt?

A 13 éves Steven Gerrard, a 12 esztendős Zlatan Ibrahimovic és 10. születésnapjára éppen valami óriásit álmodó Franck Ribéry biztosan aznap is focizott, de mivel 1993. március 28. vasárnapra esett, valószínűleg a másnapi leckét körmölték, miközben szüleik Ayrton Senna interlagosi győzelmét (második Damon Hill, harmadik Michael Schumacher) követték a televízióban.

1993 tavaszán Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos és Manuel Neuer legnagyobb kihívása az írás, olvasás elsajátítása volt, míg Luis Suárez, Francesc Fabregas, David Luiz, Gerard Piqué, Karim Benzema, Alexis Sánchez, Ángel di María, Diego Costa és Sergio Agüero óvodás társaival focizgatott. A náluk is később született Thomas Müller, Eden Hazard és James Rodríguez még csak nézegette a feléje gurított pettyes labdát, a bevándorló ghánai Barwuah család az idő tájt adta – akkor még átmenetileg – Balotelliék gondozásába kétéves fiúkat; Neymart talán még szoptatták, Mario Götzének pedig még nem is ünnepelték meg a születésnapját, lévén 1992 júniusában jött a világra!

Brescia–AS Roma 0-2 (0-2)

1993. március 28. (Serie A, 25. forduló), Brescia, Stadio Mario Rigamonti, 12 400 néző, vezette: Boggi.

Brescia: Landucci – Brunetti, M. Rossi, Domini, Paganin, Bonometti, Sabau, Schenardi (Piovanelli, 75.), Raducioiu, Hagi (Negro, 50.), Giunta. Edző: M. Lucescu.

AS Roma: Cervone – Benedetti, Petruzzi, Mihajlovics, Comi, Garzya, Aldair, Bonacina, Giannini (Salsano, 84.), Caniggia, Rizzitelli (Totti, 88.). Edző: Boskov.

Gólszerző: Caniggia (23.), Mihajlovics (27.).

totti_1993_as_roma_1.jpg

totti_1993_as_roma_2.jpg

Szólj hozzá

Totti