2016. már 08.

David Luiz rövid hajjal mutatkozott be Európában

írta: Global Soccer
David Luiz rövid hajjal mutatkozott be Európában

2007-ben ezen a napon játszotta első európai kupamérkőzését David Luiz – éppen jelenlegi klubja, a Paris-SG ellen.

Az UEFA-kupában a legjobb nyolc közé jutásért vívott párharc első felvonásán Párizsba látogatott a Benfica. A portugálok számára jobban nem is kezdődhetett volna a mérkőzés, hiszen Simao Sabrosa révén hamar vezetéshez jutottak. A folytatás már nem alakult ilyen jól, hiszen a védelem oszlopa, Luisao (szinte hihetetlen, hogy a két csapatban pályára lépett 28 játékos közül egyedüliként még ugyanabban a klubban játszik) az első félóra végén megsérült, nem tudta folytatni a játékot.

Az ő cseréjeként lépett pályára az akkor 19 éves David Luiz, akit alig két hónappal korábban szerződtettek. A Benfica januárban adta el Ricardo Rochát a Tottenhamnek, pótlására pedig a korosztályos válogatott védőt vették kölcsön hat hónapra, aki 2006-ban még a brazil harmadosztályban játszott.

A mellékelt videón jól látható, hogy a 23-as mezt viselő David Luizt akkor egyáltalán nem lehetett felismerni később védjegyévé vált hajkoronájáról, hiszen rövid frizurát viselt. Bemutatkozása nem sikerült jól, hiszen az egyenlítő gól előtt nagyot hibázott, a PSG pedig még az első félidőben megfordította a mérkőzést.

Paris-SG–Benfica 2-1 (2-1)

2007. március 8., Párizs, Parc des Princes, 35 000 néző, vezette: Poll (angol).

Paris-SG: Landreau – B. Mendy, Sakho, Rozehnal, Armand (Dramé, 79.), A. Cissé, Chantome, Rothen (Gallardo, 61.), B. Kalou, Frau, Pauleta (Luyindula, 73.). Edző: Le Guen.

Benfica: Quim – Nélson, Luisao (David Luiz, 32.), Anderson, Léo, Petit, Joao Coimbra (Beto, 72.), Karagunisz, Simao Sabrosa, Miccoli, Derlei (Nuno Gomes, 68.). Edző: Fernando Santos.

Gólszerző: Pauleta (36.), Frau (41.), ill. Simao Sabrosa (9.).

david_luiz_2007_benfica_1.jpg

Szólj hozzá

David Luiz