2016. feb 07.

James minden idők legfiatalabb légiósa Argentínában

írta: Global Soccer
James minden idők legfiatalabb légiósa Argentínában

2009-ben ezen a napon játszotta első argentin bajnoki mérkőzését James Rodríguez.

A Godoy Cruz és a Banfield találkozói – a két klub szurkolóin kívül – még Argentínában sem jelentenek eseményt, a clausura első fordulójában játszott összecsapás mégis történelmi esemény lett. A két középcsapat találkozóján a 77. percben Jorge Burruchaga (az 1986-os világbajnok argentin csapat tagja) pályára küldte James Rodríguezt – aki ezzel, minden idők legfiatalabb légiósa lett az argentin ligában.

Az 1991-es születésű James akkor már egy éve a Banfield (itt kezdte pályafutását Javier Zanetti és Julio Cruz, de viselte a csapat mezét Mauro Camoranesi és Rodrigo Palacio is) kötelékébe tartozott, hiszen már 16 esztendősen elhagyta Kolumbiát (a mellékelt fotó ekkor készült), de csak akkor jött el az ideje, hogy bemutatkozzon a zöld-fehér csapatban. Jól szállt be a játékba, részese volt annak az akciónak, aminek a végén a Banfield tizenegyeshez jutott – de az amúgy biztos lábú végrehajtó, Lucchetti kapus lövését Ibánez hárította, így maradt az 1-1.

Godoy Cruz–Banfield 1-1 (1-1)

2009. február 7. (clausura, 1. forduló), Mendoza, Malvinas Argentinas stadion, 11 000 néző, vezette: Lunati.

Godoy Cruz: N. Ibánez – Vallés, Sigali, Dutari, Formica, Encina, Olmedo, Leiva (A. Rojas, 76.), V. Figueroa (R. Jiménez, 78.), Borghello, Caruso. Edző: Oldrá.

Banfield: Lucchetti – Devaca, Nasuti, V. López, Pío, Erviti (Broggi, 84.), M. Bustos, Bertolo (J. Rodríguez, 77.), Bustamante, S. Fernández (Raymonda, 72.), S. Silva. Edző: Burruchaga.

Gólszerző: Sigali (12.), ill. S. Silva (22.).

james_rodriguez_16_evesen_banfield.jpg

Szólj hozzá

Rodríguez