2015. okt 10.

Chilei hetes Sánchezzel és Vidallal

írta: Global Soccer
Chilei hetes Sánchezzel és Vidallal

2006-ban az Udinese csapott le a chilei labdarúgás aktuális csodagyerekére, az akkor még 18. születésnapja előtt álló Alexis Sánchezre. Az olasz klub a Cobreloa csapatától szerződtette a villámgyors szélsőt, de még nem hozta át Európába, hanem kölcsönadta a Colo Colónak.

Sánchez nyáron költözött a fővárosba, tehát csak néhány hónapja volt a legnépszerűbb és legsikeresebb chilei klub játékosa, amikor kezdődött a Sudamericana-kupa. A sorozat második fordulójában az első mérkőzésen a Colo Colo 4-0-ra győzött Costa Ricában, így formalitásnak ígérkezett a visszavágó. Az lett, de gólzápor kíséretében. Alexis már a harmadik percben gólpasszt adott Suazónak, majd a második fordulóban ő is eredményes volt – ez volt az első gólja a dél-amerikai klubkupákban.

A Colo Colo később a sorozat döntőjéig jutott, de ott alulmaradt a mexikói Pachucával szemben. Claudio Borghi csapatában sok jó játékos szerepelt, köztük az esztendő végén Dél-Amerika legjobb játékosának megválasztott Matías Fernández, az ugyanezen a szavazáson az ötödik helyen végzett Humberto Suazo, valamint a jelenleg a Bayern Münchenben futballozó Arturo Vidal.

Colo-Colo–LD Alajuelense 7-2 (4-2)

2006. október 10., Santiago de Chile, Monumental David Arellano stadion, vezette: Gamboa (bolíviai).

Colo Colo: Cejas – Ormeno, Henríquez, A. González, Vidal, Jorquera (M. Fernández, 67.), Jerez, Sanhueza (Aceval, 73.), Meléndez, A. Sánchez (M. Cáceres, 64.), H. Suazo. Edző: Borghi.

LD Alajuelense: Alfaro – Montero, Wallace, P. Herrera, M. Rodríguez, Ramos (Salazar, 46.), Arias (M. Díaz, 58.), R. Rodríguez, Oviedo, C. Hernández, R. Fonseca (Mudarra, 71.). Edző:

Gólszerző: H. Suazo (3., 11.), Vidal (16., 46.), A. Sánchez (63.), M. Fernández (80.), Aceval (86.), ill. R. Fonseca (9., 33.).

Kiállítva: Montero (60.), Mudarra (78.).

AP070320028452.jpg

Szólj hozzá

Sánchez